Buzdolabında Saklama Kapları Nasıl Olmalı?

Konusu 'Kadının Not Defteri' forumundadır ve Elif tarafından 6 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Gıdaların buzdolabında doğru bir şekilde muhafaza edilmesinden bahsediyorken, kullanılan saklama kaplarına da değinmeden geçmeyelim. Bu konuda yaptığımız en büyük yanlış; yoğurt, peynir, dondurma gibi ürünlerin ambalajlarını atmaya kıyamayıp saklamak ve artan yemek veya diğer yiyeceklerimizi bu kaplarda muhafaza etmek. Burada farkında olmadığımız husus şudur ki bu tarz plastik karışımlı ambalajlarda içerisindeki ürünün son kullanma tarihi aynı zamanda ambalajın da son kullanma tarihi olarak kabul edilir. Bu tarihi geçirdiğimiz takdirde ambalajdan gıdaya plastik geçişi başlayacaktır ki bu da sağlığımızı ciddi ve sinsi bir şekilde tehdit eden bir durumdur.

    Bu şekilde tekrar tekrar kullanılan kapların dışında, plastik malzemeden üretilmiş gıda saklama kaplarını da zaten pek önermiyoruz. Aynı şekilde, alüminyum kapları kullanmak da gıdaya alüminyum geçişi olabileceğinden çok sakıncalı. Uzun ömürlü olsun, daha doğal olsun, yiyecekleri daha sağlıklı bir şekilde muhafaza etsin, üstelik bulaşık makinesinde de yıkanabilsin diyorsanız cam saklama kaplarından vazgeçmemelisiniz. İlaveten; porselen, çelik ve yıpranmış olmamak kaydıyla emaye kapları da kullanabilirsiniz. Mühim bir hatırlatma: Cam saklama kaplarını süt için önermiyoruz. Sütlerinizi gün ışığı almayacak kaplarda saklamalısınız. Aksi takdirde vitamin kaybı meydana gelir.