Çalışan Kadınlar İçin Pratik Yemek Tarifleri

Konusu 'Kadının Not Defteri' forumundadır ve Merve tarafından 25 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Çalışan Kadınlar İçin Pratik Yemekler

    Mısır Unlu Patlıcan Tavası

    Malzeme listesi: 3-4 adet ince uzun kemerpatlıcan, 1 su bardağı mısır unu, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ.

    Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve başparmak formunda doğrayın. Bol tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları yıkayıp iyice süzün. 10 dakika kadar kaynayan suda haşlayıp tel süzgeçle iyice süzün. Patlıcanların iyice süzülmesi bu yemeğin püf noktası. Diğer taraftan soğanı ortadan ikiye bölüp incecik yarım aylar halinde doğrayın. Sıvı yağın yarısını büyükçe bir teflon tavaya ya da yanmaz yapışmaz tavaya koyup kızdırın. Soğan, mısır unu ve tuzu tavaya aktarıp kaşıkla karıştırarak 2 dakika kavurun ve ocaktan alın. Soğanlı karışımın üzerine patlıcanları dizin. Üzerine de kalan sıvı yağı gezdirin. Tavayı tekrar ocağa koyup kısık ateşte, yemeğin altı kızarıncaya kadar pişirin. Yemeği tıpkı omlet gibi, bir tabak yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da kızartın. İki tarafını da kızartıp sevis tabağına yerleştirin. İsterseniz dövülmüş sarımsak, ceviz ve limon suyuyla bir sos hazırlayabilirsiniz.


    Fırında Tavuklu Pilav

    Malzeme listesi: 500 gram tavuk eti 1 Su Bardağı Pirinç 2 Domates Tereyağ yada sıvıyağ, biraz tuz karabiber

    Yapılışı: Bir tencereye domatesleri rendeleyip yağ ile pişirelim üzerine yıkadığımız pirinçleride ilave edip 5 dakika kadar kavuralım. Başka bir tencerede kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı biraz tuz ilave ederek kavuralım suyunu birakıp cekene kadar pişirmeye devam edelim sonra karabiber ve isteğe bağlı olarak biraz yenibahar ve pulbiberde koyabiliriz . Etimize tavukların tamamını alacak büyüklükte sıcağa dayanıklı bir kase alıp tavukları içinde koyalım sonrada fırınımıza koyacağımız tepsimizin tam ortasına ters cevirelim tavuk etlerimizin üzerine kapalı olarak bırakalım ve kenarınada kavurduğumuz domatesli pirinçlerimizi yerleştirelim 2 su bardağı suyumuzuda koyup 180 derece ısıttığımız fırınımızda pirincler suyunu çekene kadar pişirelim.


    Kıymalı Yeşil Fasulye

    Malzeme listesi: 1 kg yeşil ayşekadın fasulye, 300 gr az yağlı dana kıyma, 1 adet büyük boy kuru soğan, 6 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 2 çay kaşığı toz şeker, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 3-4 su bardağı sıcak su.

    Yapılışı: Fasulyelerin uç kısımlarını kırarak ayıkladıktan sonra keskin bir bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Soğanı soyup ince doğrayın. Zeytinyağını ve kıymayı tencerede orta ısılı ateşte kendi suyunu verip çekinceye kadar 2 dakika kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Fasulyeleri ekleyip tuz, karabiber ve toz şekeri katın ve arada sırada karıştırarak fasulyenin rengi iyice yeşil oluncaya kadar 5 dakika daha kavurun. Sıcak suyu da ilave edip orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer yemeğe patates koyacaksanız sıcak suyu koyduğunuz sırada ekleyin.