Çardak Kebabı Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 3 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Çardak Kebabı Nasıl Yapılır
    Resimli Çardak Kebabı Yapılışı


    Çardak Kebabının yapımı için gerekli olan malzemeler

    - 1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
    - 2 adet soğan
    - 4 diş sarımsak
    - 2 adet domates
    - 3 adet sivribiber
    - 2/3 su bardağı süt
    - 5 çorba kaşığı un
    - 1 adet yumurta
    - Tuz,karabiber
    - Kekik
    - 1 dilim taze kaşar
    - Ketçap yada salça

    Çardak Kebabının yapılışı şöyledir:

    Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarımsak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.

    Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.

    Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kapatın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.

    Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar ketçap ya da salça koyun. 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirerek servis yapın. Afiyet olsun

    [​IMG]