Cevizli Kayısılı Kek Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 3 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevizli Kayısılı Kek

    Bu akşam konuklarıma ikram ettiğim kek tarifini paylaşmak istiyorum..Aslında tarifim yıllardır değişmeyen sade kekin içerisine yapmak istediğim malzemeyi ekleyerek isimlendirdiğim bir tariftir. Hem lezzetli hemde güzel kabarıyor. Hani herkesin mutfağında mutlaka pasta tariflerini yazdığı bir defteri ya da ajandası vardır. İşte bu kek de benim artık sararmaya yüz tutmuş ajandamdan..

    Kek için gerekli malzemeler

    4 yumurta,
    1,5 su bardağından biraz fazla şeker
    1 su bardağı ceviz
    1 su bardağı küçük küpler halinde doğranmış kayısı
    yarım su bardağı sıvı yağ
    yarım paket katı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 tatlı kaşığı vanilya
    1 su bardağı un +3 kaşık ilave

    Hazırlanışı: Şeker ve yumurtalar çırpma kapına alınıp beyazlayıncaya kadar mikserle çırpılır. Ardından yağ konulur ve çırpmaya devam edilir.Daha sonra un eklenir üzerine kabartma tozu ve vanilya konularak tekrar çırpılır.Kıvama gelince içerisine ceviz, kayısı ve tarçın eklenerek kaşık yardımıyla karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür. 1.60 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Soğuyunca üzerine dilerseniz pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun..


    [​IMG]