Ceylanlar Ne Yer

Konusu 'Hayvanlar hakkında' forumundadır ve Nehir tarafından 2 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Ceylanlar Ne ile beslenirler

    Otçul hayvan olan ceylanlar genellikle Afrika kıtasında ve Batı Asya’da yaşarlar. Çöl ve bozkırlarda yaşayan ceylanlar sabahın ilk saatlerinde öğlenin sıcağına kadar yayılır ve öğlenin sıcak saatlerinde ise gölgeli yamaçlarda, kaya gölgelerinde, varsa ağaçlıkların gölgelerinde yatarlar.

    Akşam üzeri hareketlenirler. Besinlerini çeşitli otlar, yüzeysel kökler, yumrular, yapraklar ve sürgünler oluşturur. Her ceylan günde en az 6 kg yem yemek zorundadır. Bu da kendi ağırlığının % 30 u kadardır.Çöl ve step hayvanı olduklarından susuzluğa dayanıklıdırlar. Buna karşın tuz gereksinmeleri fazladır.