Çiğ köfte tarifi 4 kişilik

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Eylem tarafından 14 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. Eylem

    Eylem Süper moderatör Yönetici

    Çiğ köfte tarifi


    Çiğ köfte malzemeleri

    Yarım kilogram tamamen yağsız iki kere çekilmiş kıyma
    Yarım kilogram çiğ köftelik bulgur
    1 adet orta boy kuru soğan
    2-3 adet yeşil soğan
    1 tane domates
    4 yemek kaşığı domates salçası
    4 yemek kaşığı biber salçası
    1 demet maydanoz
    2 diş sarımsak
    İsteğe göre nar ekşisi
    Baharatlar

    kimyon (4 çay kaşığı )
    karabiber (3 çay kaşığı )

    çiğköfte.jpg
    Çiğ köfte yapılışı
    Çiğ köfteyi sebzeleri doğramakla başlayabilirîz. Soğan, maydanoz ve yeşil soğanı da ince şekilde kıyalım sarımsakları ise küçük küçük parçalar halinde olacak şekilde kıyıyoruz ve domatesin kabuğunu soyarak rendeliyoruz.

    Bulguru yoğurma tepsisine alıyoruz ve içerisine soğan, domates rendesi ve salça ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Ayrı bir kapta kıyma, sarımsak ve baharatları karştıp dinlendiriyoruz.Daha sonra kıymayıda bulgurun içerisine ekliyoruz iyice yoğuruyoruz yarım saat veya bi saat bu sizin
    performansınıza bağlı bulgurun iyice yumuşaması gerekiyor. Bulgur yumuşadıktan sonra üzerine yeşilliği ekleyip tekrar yoğurulur ve isterseniz nar ekşisi de ilave edebilirsiniz . Afiyet olsun…