Çin tuzu tehlikesi!

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Elif tarafından 17 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Sofrada Çin tuzu tehlikesi!

    Türkiye'de kullanılmasına tepki gösterilen, Çin tuzu içeriğinde bulunan 5. tat olarak bilinen maddenin, kanser ve kalp çarpıntılarına neden olduğu belirtildi. Bazı gıdaların raf ömrünü uzatmak, tadını değiştirmek için kullanılan ve ürün etiketlerine ‘E’ kodu katkılı maddelerin bir çoğu sağlığı tehdit ediyor. Tuz üretiminde de kullanılan katkı maddeleri kandaki oksijen oranını düşürdüğü için ABD’de yasaklandı. Ama Türkiye’de kullanımı serbest.

    Çin tuzunda bulunan katkı maddesi ‘umami’ ve ‘beşinci tat’.. E621 MGS (Mono Sodyum Glutamat) kodlu bu madde lezzet arttırıcı olarak kullanılıyor ve bağımlılığa neden oluyor.
    Cips, hazır çorba ve sucuk gibi her türlü gıda maddesinde kullanılan ‘Çin tuzu’nun, kanser, kalp çarpıntısı, migren ve hiperaktiviteye neden olduğu belirtildi. Aşırı iştah açmasından dolayı da obeziteyi tetiklediği belirtiliyor.
    Dünyanın bir çok ülkesinde kullanımı yasaklanan ‘Çin tuzu’nun, Türkiye’deki kullanımına ilişkin henüz bir kısıtlama olmaması eleştiriliyor.

    [​IMG]