Çinekop Fırında Izgara

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 28 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Çinekop ızgara nasıl yapılır?

    Fırında Çinekop tarifi

    Bu kolay tarifi istediğiniz balık çeşidi ile hazırlayabilirsiniz. Ben çinekopları fırında tepside pişirdim. Hem pratik oldu hem de fazla koku da yapmadı. Kullandığım malzeme ise mısır unu ve lezzetini artırmak için biraz tereyağı.

    [​IMG]

    Fırında çinekop için kullandığım malzeme ölçüleri:


    1 kg çinekop,
    1 su bardağı mısır unu,
    Tuz ve tepsi için yağlı kağıt.

    Yapılışı


    Çinekopları güzelce temizleyip yıkayıp ve süzün. Tuzlayıp mısır ununa bulayın. Dilerseniz iç kısımlarına tereyağ sürün.

    Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip, üzerine balıkları dizin. Daha önce ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Besin değeri oldukça yüksek olan bir çinekop balığında 135 Kcal ve 21,8 gram protein bulunmaktadır.

    Afiyet olsun.

    Görselleri de paylaşalım..Bu arada öneri için Vişnap Macide ve Erol beye teşekkürler..

    [​IMG]

    Çinekopla birlikte çektiğim salata resimleri bulanık çıktı. Bu nedenle ayrı kullanmak zorunda kaldım. :)
    [​IMG]

    [​IMG]
     

  2. Cevap: Çinekop Fırında Izgara

    Ellerine Saglık... bu yemek takımın görsel olarakta harika gösteriyor yemeklerini :))
     


  3. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Çinekop Fırında Izgara

    Evet severek kullanıyorum.. Her resimde de kullanıyorum. :) Artık yemeklerim tabak takımından tanınabilir hale geldi...:p

    [​IMG]
     

  4. Cevap: Çinekop Fırında Izgara

    Sevgili Elif ellerine sağlık çok güzel görünüyor çinekoplar.Salata da öyle renkli,güzel,iştah kabartıyor her ikisi de.Şu an karnım aç yani olaydı yerdim nasıl:))