Daldırma yöntemi nedir

Konusu 'Web Kütüphanesi' forumundadır ve Ayaz tarafından 6 Ekim 2015 başlatılmıştır.

  1. Daldırma yöntemi nedir

    Daldırma ile çoğaltma Bir dalın ana bitkiden ayrılmadan köklendirilmesine "daldırma" denilmektedir. Daldırma, doğal olarak bu yolla çoğalan siyah ahududularda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca fındık, asma (filokserasız alanlarda), incir ve ayva ile, çelikle çoğaltılmaları zor olan vegetatif elma anaçlarının çoğaltılmasında kullanım alanı bulmaktadır.

    Bitkiler daldırma yöntemiyle de vejetatif üretilebilir. Basit daldırma yönteminde toprağa yakın yerlerden çıkan bir dal bükülür. Yere değen kısmının toprakla örtülmesi ve ucunun toprağın dışına çıkarılması ile uygulama tamamlanır.

    Vejetatif üreme, tohumla üremeye göre daha kısa sürede gerçekleşen üretim şeklidir. Muz, hurma, çekirdeksiz üzüm, kavak, söğüt gibi bazı bitkiler tohum oluşturma yeteneklerini kaybettiklerinden eşeysiz üremeyle çoğaltılır.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 18 Ekim 2015