Dereotlu Poğaça Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 3 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır
    Dereotlu Poğaça yapılışı Resimli


    Dereotlu Poğaça için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

    2 Adet Yumurta
    1 Kahve Fincanı Yoğurt
    1 Kahve Fincanı Tereyağ (Eritilmiş)
    1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
    1 Çay Bardağı Beyaz Peynir (Rendelenmiş)
    1 Çay Kaşığı Tuz
    Yarım Demet Dereotu
    1 Paket Kabartma Tozu
    3 Su Bardağı Un

    Dereotlu poğaçanın yapılışı şu şekildedir;

    1. Yumurtalardan birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.

    2. Bir yumurta akını ve diğer yumurtayı bir kabın içinde çırpın.

    3. Üzerine yoğurt, eritilmiş tereyağ, sıvıyağ, rendelenmiş beya peynir, tuz ve ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın.

    4. Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.

    5. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, daha önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    6. Eğer isterseniz içerisine dereotu yerine, maydanoz, kuru nane veya taze nane koyarak da yapabilirsiniz.

    [​IMG]