Derin dondurucuda yiyecek saklama yöntemleri

Konusu 'Güncel bilgiler' forumundadır ve Elif tarafından 22 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Pişirdiğiniz yiyeceklerde bakteriyel oluşumu önlemek için, onları mümkün olduğunca hızlı bir şekilde soğutmanız önemlidir. Yemekler sıcakken, buzdolabına ya da dondurucuya koymayın; bunun yerine, yemekleri küçük miktarlara bölüp, derin olmayan kaplara koyarak oda sıcaklığında, yaklaşık iki saat soğuttuktan sonra dondurucuya koyun. Sonra onları güvenlik nedeniyle hemen dondurun. Çünkü tazeyken dondurulan gıdalar daha lezzetli olur. Gıdalar dondurulduğunda genişler, bu yüzden onları kaplara koyarken üstten 1,5 cm kadar mesafe bırakın.Kabın kapağını sıkıca kapattıktan sonra, çıkmayan bir kalemle kabın üzerine içindekinin içeriğini, dondurucuya koyma tarihinizi ve yeniden ısıtma talimatlarını yazın. Ya da daha iyisi onların son kullanım tarihlerini hesaplayın. Etiketin üzerine bunları yazdığınızda , akşam yemeği için dondurucudan bir şeyler almanız gerektiğinde, her seferinde o yemeğin son kullanım tarihini hesaplamanız gerekmez. Yemek kaplarını dondurucuya tek kat halinde dizin, böylece olabildiğince çabuk donarlar. Bir kez dondurulduklarında, kendinize dondurucuda daha çok yer açmak için donanları, dondurucunun arkasında yığın halinde kümeleyebilirsiniz. Dondurucunun derecesi -18 °C'a ayarlanmalıdır.
     

  2. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Pişmiş yemekler derin dondurucuda nasıl saklanır

    Daha düzenli olmak için, bilgisayarınızda dondurucuda sakladığımız yiyeceklerin bir envanterini liste halinde tutup, onları print ederek dolabın üzerine bantlanabilir.

    Dondurucuda saklananların güncellenmiş listesini tutmanız, yemeklerin bitmemesini sağlar. Üstelik, dondurucudan bir katman halinde çıkarttığınız buz tabakasının altına gömülü makarna ve peynirin saklama sürelerinin bitiğini keşfetmenize engel olur.