Doğanın Tadı Anason

Konusu 'Biyoloji' forumundadır ve Elif tarafından 18 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Mısır, Yunanistan ve Türkiye kökenli anason, parlak yeşil tüylü yaprakları ve narin sarı ya da beyazçiçekleri olan bir yıllık bir bitkidir.

    Çoğu hastalığın ''uğursuzluk'' olarak nitelendirildiği ve şeytan işi olarak görüldüğü eski zamanlarda anasonun nazardan koruduğuna inanılırdı. Japonya'da anason ağaçları daha çok tapınak bahçelerinde yetiştirilir.

    Eski Yunan'da yemeklerden sonra tatlı olarak yenilen keklere baharat olarak kullanılırdı. Fransa, İspanya, İtalya ve Güney Amerika'da akşam yemeği sonrası likörlerini tatlandırır.
    [​IMG]

    Yararlı Kısımları:
    Çekirdekler
    Özellikleri: Anetol, Kolin, Şeker, Yapışkan
    Etkileri: Uyarıcı,Gaz giderici,Diüretik (İdrar Söktürücü), Antiseptik,Antispazmodik
     

  2. Cevap: Doğanın Tadı Anason

    mrb elif.
    faydali bir bilgi yazisi olmus.eline saglik.

    engin otar....