Domatesli Fesleğenli ve Beyaz Peynirli Makarna

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve webkolik tarafından 30 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. webkolik

    webkolik Süper moderatör Yönetici

    Domatesli Fesleğenli ve Beyaz Peynirli Makarna

    Bu tariften, lezzetli bir öğle yemeği veya hafif bir akşam yemeği olabilir; hatta bunu salata gibi de yiyebilirsiniz. Bulabileceğiniz en iyi domatesi kullanın, taze fesleğen yoksa, yerine 1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz koyabilirsiniz. Bu tarife, haşlanmış fasülye de ekleyerek protein ve lif içeriğini arttırabilirsiniz. Fıstık ve doğranmış siyah zeytin de katabilirsiniz.

    Bir paket deniz kabuğu şeklinde makarna
    4 veya 5 orta boy domates, iri doğranmış
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    6 taze Fesleğen yaprağı, ince dilimlenmiş
    1 diş sarımsak, kıyılmış
    1/2 küçük kırmızı soğan, ince kıyılmış
    Tuz ve taze çekilmiş karabiber
    1/2 bardak ufalanmış beyaz peynir
    2 yemek kaşığı Parmesan peyniri, rendelenmiş

    1. İçinde kaynar tuzlu su bulunan büyük bir tencerede, makarnaları 8- 10 dakika veya makarnalar yumuşak ama hala diri kalıncaya kadar haşlayın; makarnaların suyunu süzün ve tekrar tencereye koyun.
    2. Bu arada, büyük bir kasenin içine , domates, yağ, Fesleğen, sarımsak ve soğanı katın. Tuz ve biberle lezzet katın.
    3. Sıcak pişmiş makarnaya domates karışımı, beyaz peynir ve Parmesan peyniri katın. Sıcak veya soğuk yenebilir.

    4 posiyonluktur.