Dondurmalı İrmik helvası nasıl yapılır?

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Berrak tarafından 16 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?

    Geleneksel tatlımız irmik helvası yaz aylarında dondurma ile ikram ediliyor ve ortaya harika bir lezzet çıkıyor. :)


    [​IMG]

    Dondurmalı irmik helvası tarifi


    2 su bardağı irmik
    1,5 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı süt
    2 su bardağı su
    125 gram tereyağ
    1 yemek kaşığı çam fıstığı
    sade dondurma


    Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
    Suyu ve sütü kaynatın.
    Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
    Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
    Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
    10 dakika demlenmeye bırakın.
    Bu arada fıstıkları kavurup helvaya ilave edin.


    Küçük bir kasenin içi streç flim ile kaplanır. Pişirdiğimiz ılık helva (helvanın biraz soğuması gerek ) bu kasenin içine yayılır. Ortadaki boşluğa dondurma konur. Üzeri tekrar helva ile kaplanır ve bir tabağa ters çevrilir.