Ege bölgesinin hayvancılığı nasıldır

Konusu 'Coğrafya atlası' forumundadır ve Nehir tarafından 2 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Ege bölgesinde hayvancılık nasıldır

    Ege bölgesinde hayvancılık çok gelişmemiştir. Üstelik yakın dönemde otlakların daralması nedeniyle, hayvan sayısında azalma gözlenmektedir. Kıyı kesimde daha çok kıl keçisi, tiftik keçisi ve koyun, iç kesimlerde sığır ve manda besiciliği yaygındır. Balıkçılık ise eski önemini kaybetmiştir. Özellikle İzmir Körfezi’nin sularının pis olmasından dolayıdır. Yine eski önemini yitirmiş olmakla birlikte Bodrum kıyılarında sünger avcılığı yapılmaktadır.Aynı zamanda Ege Bölgesi’nde kümes hayvancılığı ve arıcılık da yapılır.