Elma Hoşafı Yapılışı ve tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 20 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Meşrubat olarak da içebileceğiniz içeceği bu kez amasya elması ile yapalım.

    Büyük küçük herkesin severek içtiği bu muhteşem lezzetin yani Elma hoşafının tarifini anlatacağım.

    Soğuk sıcak ılık her halükarda tüketilen elma hoşafı yapılışını verelim. Buyrun:


    MALZEMELER
    Dört adet elma
    Dört bardak su
    Dört bardak şeker
    5 adet karanfil
    Yarım limon suyu

    Elma Hoşafı Hazırlanışı
    Bir tencerede Suyu şeker ile kaynatın. Elmaları temizleyerek bu kaynayan suya katın.Ardından karanfilleri ekleyin pişsin. İyice yumuşadığında limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha pişirerek soğumaya bırakın.Afiyet olsun..

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/elma-hosafi-55319.jpg]elma-hosafi-55319[/IMGALT]
     

  2. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap:Elma Hoşafı Tarifi

    Farklı Bir Elma Hoşafı Tarifi

    Meşrubat olarak da içebileceğiniz içeceği bu kez amasya elması ile yapalım.

    1 kilo Amasya elması

    1.5 bardak toz şeker

    6 bardak su

    3 - 4 adet karanfil

    • Elma kabukları soyulur. dörde bölünüp, çekirdekleri temizlenip su olan bir kabın içine konur.
    • Elmaların ayıklanması bitince elmalar bir tencereye yerleştirilip, bir buçuk bardak şeker üzerine koyarak tencerenin kapağını kapatılır ve ağır ateşte yumuşak bir hal alıncaya dek pişirilir.
    • Daha sonra suyunu ilave edip biraz daha pişirilir. Karanfil de ilave edilip, kaselere koyularak soğutulur.