Elmalı (Mantı) Kurabiye

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 4 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    KALIPLA ELMALI (MANTI) KURABİYE

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/elmali-manti-kurabiye-73079.jpg]elmali-manti-kurabiye-73079[/IMGALT]

    MALZEMELER:
    125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı yoğurt
    1 yumurta
    1,5 çay bardağı şeker
    1 su bardağı nişasta
    3-3,5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
    Yarım paket kabartma tozu
    Vanilya
    İç malzemesi:
    4 adet elma
    5 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çay bardağı ceviz

    YAPILIŞI:
    Elmayı rendeleyin, şekeri ilave edin ve suyunu çekip karamelize olana kadar pişirin. Ceviz ve tarçın da ekleyip soğumaya bırakalım. Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edelim. Ölçüler belirli olsa da unu yavaş yavaş koymanız gerekiyor. Biraz dinlendirilmiş hamuru yarım cm kalınlığında açalım. Mantı işleminde yaptığımız gibi kalıbın şekline göre kesip üzerine yerleştirelim. Arasına elmalı harcı koyup üzerini yine kesilen hamurla kapatalım. Merdane yardımı ile bastırarak kesilmesini sağlayalım. Ters çevirip kalıptan ayrılması için sertçe zemine vuralım. Ayrılan kurabiyeleri yağlı kağıt üzerine tepsiye dizelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Servise hazır!
    Afiyet olsun..