Elmalı Muzlu Çikolata Kaplamalı Toplar

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 18 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Çikolatalı kaplamalı muzlu Elmalı Toplar Nasıl yapılır?

    Görüntüsü bile iştah açan bu lezzetli pastayı konuklarınıza hazırlamak istemez misiniz?
    malzemeler

    2 adet muz
    4-5 adet elma
    1 su bardağu pudra şekeri
    2 paket petibör büskivi
    yarım su bardağı ceviz yada fındık
    1 tatlı kaşığı tarçın
    şekersiz puding
    2,5 su bardağı süt
    YAPILIŞI
    Elmaları soyun ve bir su bardağı pudra şekeri ile kısık ateşte pişirin.İçerisine dövülmüş fındık veya cevizi ekleyin.Soğuyunca un haline getirdiğiniz büskivileri,muzu ve tarçınıda ekleyip güzelce yoğurun.Kıvamı tercihinize göre olabilir ama iki paket petibörden 4-5 tane büskivi artıyor. Elinizde ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp bir kenarda kısa süreli dinlendirin.Ayrı bir kapta şekersiz pudingi 2,5 surbağı süt ve yaklaşık 5 yemek kaşığı şekerle pişirdikten sonra hazırlanan cevizli topları sosa bulayıp,buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/cikolata-kaplamali-elmali-muzlu-pasta-50046.png]cikolata-kaplamali-elmali-muzlu-pasta-50046[/IMGALT]