En Güzel Çorba Tarifleri Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 13 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. En Güzel Resimli Çorba Tarifleri

    Resimli Çorba Tarifleri En Güzel

    Domates Çorbası

    Malzemeler:
    5 adet Domates
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı domates salçası
    8 bardak et suyu (ya da tavuk suyu)
    2 yemek kaşığı un
    Tuz
    Kaşar Peyniri

    [​IMG]

    Yapılışı: Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yaparken üzerini kaşar rendesi ekleyin.


    Ezogelin Çorbası

    Malzemeler:
    1 soğan
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 yemek kaşığı domates salçası
    5 su bardağı et suyu veya su
    1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 çay bardağı ince bulgur
    1 tatlı kaşığı pul biber
    Tuz
    1-2 tatlı kaşığı kuru nane

    [​IMG]

    Yapılışı: Soğanı incecik doğrayın; derin bir tencereye tereyağı ile birlikte koyun. Altın sarısı renk alana kadar kavurun. Salçayı katın. Güzel kokusu gelene kadar 1-2 dakika kavurun. Et suyunu veya suyu ilave edin. Yıkanıp süzülmüş mercimeği katın, bir taşım kaynatın. Kaynar suya ayıklanmış bulguru, pul biberi ve tuzu ilave edin. Arada sırada karıştırarak mercimek yumuşayana kadar pişirin. Ezogelin Çorbasının üzerine kuru nane serpiştirdikten sonra çorbayı servis yapın.


    Un Çorbası

    Malzemeler:
    2 Çorba Kaşığı Un
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3 Diş Sarımsak
    1 Su Bardağı Et Suyu
    Sıvıyağ
    Tuz
    Su

    [​IMG]

    Yapılışı: Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye alarak, üzerine unu ekleyip kavuruyoruz. Ardından üzerine önce soğuk suyu sonra et suyunu ve tuzunu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Çorba kaynayınca üzerine sarımsak ekleyerek pişmeye bırakın.


    Bacaklı Çorba

    Malzemeler:
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 adet soğan
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 çay bardağı erişte
    50 gram kıyma
    1 çorba kaşığı tereyağı

    [​IMG]

    Yapılışı: Kara suyunu çıkarmak için yeşil mercimeklerin üstüne sıcak su ekleyin. Diğer tarafta tereyağını ve soğanı tencerinize alıp soteleyin. Üstüne kıymayı ardından salçayı, süzdürdüğünüz mercimeği ilave edip kavurun. Çorbanın suyunu da ilave edip pişmesini sağlayın. Ocaktan indirmeden 10 dakika önce erişteleri ilave edin. Servis yaparken üstüne kuru nane serpiştirin.