Enzimlerin özellikleri nelerdir?

Konusu 'Ödevim var' forumundadır ve Zakkum tarafından 15 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Enzimlerin özellikleri hakkında bilgi

    Enzimlerin Özellikleri Ve Yapısı

    Genlerin denetiminde üretilen protein yapılı özgül biyolojik katalizörlerdir.
    Üretildikten sonra bir kısmı hücre içinde kalır. Bir kısmı zardan dışarı verilir.
    Enzimler biyokimyasal tepkimeye katılmaz bu nedenle tepkime sonucunda nitelik ve nicelik olarak değişmez.
    Aynı tip tepkimelerde defalarca kullanılır.
    Enzimler yeterli aktivasyon enerjisi olmayan ortamda tepkimeyi başlatamaz; yeterli aktivasyon enerjisi olan ortamda aktivasyon enerjisini düşürür ve tepkimeyi hızlandırır.
    Enzimler cansız ortamlarda da etkilidirler.
    Enzimlerin etkili olduğu maddelere substrat denir.
    Substrata enzim arasında anahtar-kilit uyumu vardır.
    Enzimin substrata bağlandığı bir bölge vardır. Bu yüzeye aktif bölge denir.
    Bir enzim sadece bir olayı katalizler.
    Birçok enzim mutlaka özgüldür (spesifik)
    Bazı enzimlerin aktif bölgelerinde protein olmayan madde vardır. Bu kısma koenzim denir. (Vitaminler NAD FAD NADP)
    Bazı enzimlerin aktif bölgelerinde metal iyonları vardır. Bunlara kofaktör denir. (Ca++K+ Mg++ 2n+ Na+ Cu++)
    Koenzim ve kofaktör içeren enzimlerin protein kısmına apoenzim denir.
    Koenzim ile kofaktörler özgül değildir. Bu maddeler enzim aktivatörleridir.
    Enzimler etkiledikleri maddenin sonuna az eki getirilerek adlandırılır.
    Maltoza etki eden enzim maltazdır.