Erzurum Ketesi Nasıl Yapılır

Konusu 'Türkiyem' forumundadır ve Elif tarafından 15 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Kete Nasıl Yapılır? Erzurum Ketesi tarifi

    HAMURU İÇİN:

    2 su bardağı ılık süt
    ½ su bardağı sıvıyağ
    125 gram tereyağı
    ½ paket yaş maya
    Tuz
    Aldığı kadar un (hamuru yumuşak olacak)

    İÇ MALZEME:

    200 gram tereyağı
    1 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz

    ÜZERİ İÇİN:


    1 Yumurta

    YAPILIŞI: Sütü el yakmayacak şekilde ısıtın, diğer malzemeleri de ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin ve mayalanması için bir kenara beklemeye alın. Tereyağını eritin ve unu ilave edip 5 dakika kavurun ve ardından soğumaya bırakın. Mayalanmış hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler alın, 15 santim çapında açın. Ortasına kavrulmuş içten koyup rulo haline getirin. Kendi etrafında çevirin ve uç kısmını altına gizleyin.
    Tepsiye dizilen ketelerin üzerine yumurta sürerek 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    [​IMG]