Etli Bulgur Pilavı Yapmayı Öğrenelim

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 16 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Etli Bulgur Pilavı Yapmayı Öğrenelim, Tarifi.

    Hazırlama süresi 15 Dakika / Pişirme süresi 15 Dakika

    MALZEMELER (4 Kişilik)

    Bulgur 1 su bardağı
    Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
    Kuru Erik (küp küp doğranmış)
    Arpacık soğan 6 adet
    Yağsız kuzu kuşbaşı Et (Yarı haşlanmış kuzu eti) 100 gram
    Kırmızı Kapya Biber (küp küp doğranmış) 1/4 adet
    Tereyağı
    Tuz
    Kaynar Su

    HAZIRLANIŞI

    Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyun.Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin.Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin.Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin.Ardından bulguru, tuzu ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir.Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/etli-bulgur-pilavi-81288.jpg] Etli Bulgur Pilavı Tarifi [/IMGALT]