Etli Karnıbahar Yemeği Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Nehir tarafından 31 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Etli Karnıbahar Yemeği tarifi

    Malzemeler :
    1 adet orta büyüklükte karnıbahar
    250 gram orta yağlıktan kuzu eti veya dana eti
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    salça , sıvı yağ , tuz ve sıcak su

    Hazırlanışı:

    Öncelikle karnabaharı yıkadıktan sonra göbek kısmındaki sapları kesin. Düdüklüde 3 su bardağı suyla orta ateşte haşlayın. Kötü koku salacaktır. Boşverin salsın. Sonuçta ortaya güzel bir ev yemeği çıkacak…
    haşladığınız suyu dökün. Karnıbaharlar parçalamadan göbekten ayırın. zaten onlar kendi ayrılacaktır.
    Daha sonra yine düdüklüde etleri suyunu çekene kadar kavurun…

    Daha sonra başka bir tencerede ince doğradığımız soğanı , rendelediğimiz veya yuvarlak kestiğimiz havuçla birlikte kavurun. Soğan ve havuç renk değiştirdiği zaman salçayı koyun kavurun. kavurmak için 1 dakika yeterli olacaktır.haşlanmış ve kavrulan etleri tencere içine koyun bir kere daha bütün mazemeyle kavurun.

    Sonra karnıbahar parçalarını koyun. Çok fazla dağıtmadan karıştırın. Ön haşlama işlemi yapılmış olduğundan dolayı çabuk dağılıyor. Tuzunu koyun ve çok az sıcak su ekleyin. kuzu etinden yapılan yemekler veya dana etinden yapılan yemekler çok fazla su istemez. yaklaşık 10 – 15 belki 20 dakika sonra suyu hafif koyulaşınca ocağın altını kapatın… Etli karnıbahar yemeği tarifi ve yapılışı bu kadar. Biraz bekledikten sonra servis yapın..
    Karnıbahar parçalarını çiğ olarakta yemek suyunun içine atabilirsiniz ; fakat karnıbaharın pişerken ki o kötü kokusunu almak için ön haşlama yapılması daha iyi olacaktır.