Etli Sebze Kebabı

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 30 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Etli Sebze Kebabı Tarifi Resimli Sebze Yemekleri

    Yaz sebzeleri ile pişirmesi kolay kezzetli bir yemek tarifi

    Sebzeli Etli Kebap

    [​IMG]
    Malzemeler

    Yarım kg kuzu kuşbaşı et
    2 patates
    1 havuç
    Yarım su bardağı bezelye
    1 kırmızı biber
    1 sivri biber
    2 diş sarımsak
    2 domates
    7-8 arpacık soğan
    Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızı pulbiber
    1 fırın poşeti


    Etli Sebze Kebabı Yapılışı

    • Bütün malzemeleri iri küp şeklinde doğradıktan sonra karıştırma kabına alın.
    • Baharatları ve yağı ilave edip iyice karıştın.
    • Fırın poşetini hafif unladıktan sonra tüm sebzeleri poşete doldurun.
    • 1-2 delik açtıktan sonra poşetin ağzını sıkıca kapatın.
    • Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
    • Sıcak servis yapın.
    [​IMG]

    Afiyet olsun..