Ev Baklavası Tarifi Evde Baklava Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 16 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Ev Baklavası Tarifi Evde Baklava Nasıl Yapılır

    Resimli Baklava Yapımı Tarifi

    Malzemeler:

    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 adet kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı sirke
    yarım çay kaşığı tuz
    un
    kırılmış ceviz ya da fındık
    200 gr margarin
    mısır nişastası
    şerbeti için;
    4 bardak şeker
    5 bardak su

    Tarifi:

    Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz
    [​IMG]
    Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun.
    10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin
    [​IMG]
    Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
    Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına sürebilirsiniz.
    [​IMG]
    Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.
    Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.
    [​IMG]