Ev hanımları için pratik bilgiler

Konusu 'Kadının Not Defteri' forumundadır ve Eylem tarafından 3 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Eylem

    Eylem Süper moderatör Yönetici

    Ev hanımlarının yaşamını kolaylaştıran pratik bilgiler

    *Limondan daha fazla su elde edmek istiyorsanız,limonu yıkayıp kuruladıktan sonraçatal ile bir kez delin, sonra suyunu sıkın..

    *Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını temizleyip yerine güzel kokular bıraksın diye satın aldığımızo pahalı ürünler istediğiniz gibi ferah bir koku bırakmıyorsa, size daha pıratik ve ucuz bir önerimiz var.
    Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava bırakın.Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın. Daha sonra soğumaya bırakın fırınınız umduğunuzdan da güzel kokacak..

    *Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz..

    *Sebzelerinizi tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler..

    *Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri, uzun süre dayanmaları için toz şekere bulamayı unutmayın..

    *Çileği sirkeli suyla yıkayın. Çileği üzerindeki kimyasal gübrelerden ve tarım ilaçlarının zehirlerinden arındırmak için en az 3 defa yıkayın. Daha sonra da bir süre, içinde sirke bulunan bir kapta bekleterek iyice temizlenmesini sağlayın.

    *Mısır haşlarken daha lezzetli olması için bir tatlı kaşığı şeker atın..

    *Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa daha canlı bir renk kazanır...

    *Kek yaparken…Meyve veya kuruyemişlerle kek yaparken kek hamuruna bu malzemeleri una bulayarak katarsanız dibe çökmelerine mani olursunuz.

    *Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın sonra unlayıp tavaya atın..

    *Buz dolabındaki nemi almak için, dolabın içine tuz dolu bir kap bırakın..

    *Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz konduktan sonra içineeti koyun..

    *Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytin yağı koyarsanız tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz..
     

  2. Cevap: Ev hanımları için pratik bilgiler

    Böreğin güzel kabarması için iç harcına(yoğurt,sıvıyağ,yumurta) bir tane kabartma tozu ekleyin. ;)

    Lavaboları parlaması için karbonat ile ovun ;)

    Köftenin daha lezzetli ve kabarık olması için çay kaşığının ucuyla karbonat ekleyin ;)

    Mayalı hamur yaparken mayalanma süresinde hamur kabına poşet geçirip bekletin ;)

    Şimdilik bunlar :)
     


  3. Cevap: Ev hanımları için pratik bilgiler

    Aman Allahım bu konular artık çok ilgimi çekiyor :D Ev kızı olma yolunda ilerliyorum.
    Aslında benimde annemin öğrettiği birkaç taktik var ama izni olmadan paylaşmam doğru olmaz :D :D