Evde Fondü Nasıl Yapılır?

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Nehir tarafından 28 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

  1. Evde Fondü Nasıl Yapılır Tarifi

    Malzemeler :
    200 gr bitter yada sütlü küvertür çikolata (yoksa 2 paket çikolata)
    Yarım paket çiğ krema (100 ml)
    Yarım su bardağı süt
    İstediğiniz bir meyve olabilir. Muz , çilek, armut, portakal, greyfurt, üzüm, kivi ve şeftali olabilir.

    Yapılışı:

    Öncelikle çikolatayı bıçak yardımı ile küçük parçalar haline getirin , elinizi kesmemeye dikkat gösterin.
    Küçük teflon veya cezve içerisine süt ve kremayı cezvenin içine koyarak kısık ateşte karıştırınız.
    Isınan süt ve kremayı cezveden alın ve içine kıydığınız çikolatayı ekleyerek karıştırın.
    Çikolatanın yanmamasını için sürekli karıştırın ve kısık ateşte olmasına özen gösterin.
    Çikolata eridikten sonra servis tabağının içine alarak afiyet ile yiyebilirsiniz.
    Meyveleri küçük parçalara keserek rahat bir şekilde yiyebilirsiniz.
    Not: Eğer teflon tencereniz yoksa çikolatanızı benmari usulü eritebilirsiniz.