Evdeki Malzemelerle Makarna Sosu

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 23 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Arkadaşım, evde bana yardımcı olmaya her zaman gönüllüde olsa tecrübesiz bir aşçıdır.(Haklı) olarak yıllar boyunca evdeki malzemelerle mükemmel bir şekilde hazırladığı makarna sosu ile gurur duyar. Her iki haftada bir, hafta sonları koca bir tencere makarna sosu yapar. Onun sosunu, lazanyada fırında çok kolay, makarnaya kadar her türlü makarna menüsünde hazırlarken kullanırız. Sayfamızdaki Fırında Çok Kolay Makarnanın tarifine bakın..

    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    3 adet büyük havuç, dilimlenmiş
    3 adet kereviz sapı,dilimlenmiş
    Küçük soğanı 1/2'si, ince kıyılmış
    4 diş sarımsak, kıyılmış
    Yarım kilo yağsız kıyma
    3 tane domates
    2 çay kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı adaçayı
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    Tuz ve taze çekilmiş karabiber

    1. Büyük bir tencerede, orta-yüksekli bir ateşte yağı ısıtın. Havuç, kereviz, soğan ve sarımsak ekleyip 10 dakika pişirin veya sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereden sebzeleri çıkarıp ayrı bir tabağa koyun.

    2. Tencereyi tekrar orta ateşe koyun ve içine kıymayı katın. Kıyma kahverengi bir renk alıncaya kadar , arasıra karıştırarak kavurun. Yağını süzdükten sonra beş dakika daha ara sıra karıştırarak tamamen buharlaşıncaya kadar ğişirin

    3. Ayırdığınız sebzeleri, domates sosunu, fesleğen, adaçayı, kırmızı biber, tuz ve biberi ekleyin; hepsini kaynatın, ateşi kışın ve kaynatmaya , ara sıra karıştırarak en az bir saat devam edin. 6-8 porsiyon eder.

    Devam edin: Bu tarifteki malzemelerin ölçüsü kolayca iki katına çıkartılarak hazırlanabilir. Hava geçirmez bir kutunun kapağı, sıkıca kapatılarak buzdolabında 2 gün derin dondurucuda 1 aya kadar muhafaza edilebilir.