Evdeki Malzemelerle Ne Pişirsem

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 23 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Peynirli makarnayı dışarıda yiyebilirsiniz. Ama bu evde yapılan makarnanın tadı ve besin değeri, piyasada satılanlardan çok daha fazla. Ve bunu hazırlamak için çok fazla çaba harcamanız gerekmez. Toplu olarak fazla malzemelerle hazırlayın ve derin dondurucuda yiyebileceğiniz kadar; porsiyonlar halinde dondurun. Böylece ilerde hızlı, kolay ve çabuk yemek hazırlamanız gerektiğinde kullanabilirsiniz.

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/evdeki-malzemelerle-ne-pisirsem-1881.jpg]evdeki-malzemelerle-ne-pisirsem-1881[/IMGALT]

    2 bardak kepekli makarna
    3 çay kaşığı tereyağı
    1 orta boy soğan, ince ince doğranmış
    1/3 bardak çok amaçlı un
    3 bardak süt
    2 bardak kaşar peyniri, rendelenmiş
    2 dilim kepekli ekmek
    2 yemek kaşığı beyaz peynir (isteğe bağlı)

    1. Büyük bir tencere dolusu kaynar tuzlu suda makarnaları 8 ila 10 dakika, makarnalar yumuşak fakat diri oluncaya kadar haşlayın ve süzün, süzülen makarnaları tekrar tencereye koyun.
    2. Bu arada fırınınızı önceden 180° C'de ısıtın. 20'ye 33'lük bir güveç tenceresini yağlayın.
    3. Büyük bir saplı tencerede, 2 çay kaşığı tereyağını orta-yüksek ateşte eritin. Soğanı ekleyip ve yaklaşık 4 dakika kadar ya da soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğanın üzerine unu serpiştirin ve 30 saniye kadar ya da un hafifçe kahverengi bir renk alıncaya kadar kavurun. İçine sütü katın. 5 dakika pişirin.
    4. Tencereyi ateşten kaldırın, içine kaşar peynirini ekleyin, karışım pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.
    5. Haşladığınız makarnaya, hazırlamış olduğunuz peynirli sosu ekleyin ve güzelce kavurun. Karışımı, hazırlanan güveç tenceresine dökün.
    6. Ekmeği mutfak robotunuzun çanağına yerleştirin ve incecik kırıntı haline gelinceye kadar robottan geçirin.
    7. Küçük saplı bir tencerede, kalan 1 çay kaşığı tereyağını eritin, üzerine robottan geçirdiğiniz ekmeği ve beyaz peynirini ilave edin. Karışımı güzelce karıştırıp, makarnanın üzerine boşaltın
    8. Makarnanızı, bu halde üstünü kapatmadan 30 ila 40 dakika fırınlayın. (derin dondurucuda saklayacağınız parçalar için, bu adımı atlayın ve sadece yiyeceğiniz kadar olan kısmı fırında pişirin. Dondurucuda sakladıklarınızı, yeeden önce fırınlayın.)

    4 porsiyonluktur.
    Devam edin: Bu tarifi de bolca hazırlayabilirsiniz.Adım 7 de belirtildiği gibi hazırlayın, sonra sıkıca kapayıp, buzdolabında 3 gün ve derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz.