Fındıklı gül tatlısı tarifi yapılışı

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 4 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    fındıklı gül tatlısı nasıl yapılır
    fındıklı gül tatlısı tarifi RESİMLİ

    Fındıklı gül tatlısı için kullanılacak Malzeme listesi;



    [​IMG]

    2 su bardağı un

    1 su bardağı irmik

    1 çay bardağı ayçiçeği yağı

    1 çay bardağı yoğurt

    125 gr margarin

    1 paket kabartma tozu

    1 tutam kırmızı gıda boyası


    İç malzeme için

    100 gr fındık

    Şerbeti için


    4 su bardağı su
    4 su bardağı toz şeker
    Yarım limonun suyu



    Fındıklı gül tatlısı yapılışı



    Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın. Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin. Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin.
    Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin.
    3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin.
    Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin.
    3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edin.
    Ortalarına birer fındık yerleştirin.
    170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın.

    Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün.