Fırın poşetinde tavuk dolması resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 2 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    fırında tavuk dolması nasıl yapılır
    resimli fırın poşetinde tavuk dolması yapılışı

    Çocukluğumda yılbaşında annem tavuğu doldurup sonrada onu dikip pişirdi.Tavuk dolmasını uzun zamandır yapmak istiyordum.Bu yıl nerden estiyse internetten araştırıp kendi damak zevkime göre bir tarif derledim:) Ve çok da lezzetli oldu. Tarifi oldukça basit, yapımı da öyle. Sadece pişme süresi uzun.. Piştikten sonra çok şık bir servisi oluyor onu da belirttikten sonra şimdi tarife geçebilirim:))

    Malzemeler
    • 1 adet bütün tavuk
    • yarım soğan
    • 1 adet fırın poşeti

    İç pilavı için malzemeler

    • 1 su bardağı pirinç
    • yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet küçük boy soğan
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 1 tutam maydanoz
    • tuz
    • yenibahar
    • karabiber

    Tavuk dolmasının hazırlanışı ve Yapılışı

    1. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın, maydanozları ince ince kıyın.
    2. Zeytinyağını tavaya alın ve soğanı kavurun , soğanın pembeleşmesine yakın çam fıstıklarını soğanlara ekleyin ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun.
    3. Üzerine pirinçleri ekleyin ve bikaç dakika kadar kavurun. Son olarak kuş üzümlerini, baharatları ve 1 su bardağı suyu ekleyin.
    4. Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alın ve maydanozları ekleyerek 1-2 kez karıştırarak soğumaya bırakın.
    Pilavınız ılındığında tavuğun içine doldurun. Butları birleştirin ve (açık kalan yer varsa dikebilirsiniz) tavuğu fırın poşetinin içine yarım soğan ile birlikte koyun.Fırın poşetini önceden hafif unlayabilirsiniz.
    Poşetin üzerine kürdan yardımı ile birkaç delik açın ve önceden ısıtılmış fırında 200 derece sıcaklıkta yaklaşık 2 saat pişirin.

    [​IMG]
     

  2. Cevap: Fırın poşetinde tavuk dolması resimli

    Immm.... Çok güzel görünüyor.Yaklaşık böyle bir tarifi olduğunu biliyordum da net bir fikrim yoktu.Ellerine sağlık :)