Fırında kuzu kapama nasıl yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Fırında kuzu kapama tarifi

    Vitamin deposu sebzelerle besin değerini arttırdığımız kuzu etinin lezzetine bayılacaksınız.

    FIRINDA KUZU KAPAMA

    MALZEMELER (2 PORSİYON İÇİN)


    1 kg. kapamalık kuzu eti
    3 adet patates
    2 adet havuç
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 su bardağı su

    YAPILIŞI:
    Eti iki parçaya bölüyoruz.Tereyağında etlerin her tarafını kızartıyoruz. Kızarttığımız etlere 2 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte bir saat pişiriyoruz. Patates ve havuçların kabuklarını soyuyoruz ve yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra havuçları ince dilimler şeklinde doğruyoruz. Patatesleri ise dörde bölüyoruz. Fırın kabına sebzeleri yerleştiriyoruz üzerine eti, suyu ile birlikte ilave ediyoruz, tuzunu da ekleyip fırına veriyoruz. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

    NOT: Eğer fırın kabınızın ağzı açık ise pişirirken, fırınınıza içi su dolu bir kap koyun ki etler kurumasın.

    [​IMG]
     

  2. Cevap: Fırında kuzu kapama nasıl yapılır

    fırında kuzu kapamanın tarifi kolay olsa da.... fırında kuzu kapamanın lezzetinin tarifi biraz zor sanırım :)