Füme Nedir Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 3 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Füme nedir nasıl yapılır tarifi

    Yemekler ısıyı farklı şekillerde kullanarak pişirilebilir. Her farklı tarzın kendine has bir damak tadı olcaktır. Tütsüleme ya da Füme yapma, yiyeceklerin duman altında hazırlanması işlemidir. Etler ve balıklar tütsülemenin en çok kullanıldığı yiyecek maddeleri arasındadır. Ancak kümes hayvanları ve peynir de tütsüleme yöntemiyle hazırlanabilir. Tütsüleme için kullanılan duman genellikle meşe veya kayın odunu yakılarak elde edilir. Bazan akçaağaç, elma, kiraz veya erik ağaçlarından elde odunlar da bu amaçla kullanılabilir. Çin'de çaya lezzet vermek için pirinç, şeker ve çay gibi maddelerin yakılmasından elde edilen dumanla tütsüleme yapılır. Kuzey Amerika'da ise mısır koçanları yakılarak jambon ve domuz pastırması tütsülenir. Tütsülenerek yenilen en yaygın yiyecek füme somon balığıdır.
    [​IMG]