Geven Otunun Faydaları

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Nehir tarafından 1 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Geven Otu ve Faydaları

    Diğer İsimleri: Ketre, Çekme,Ak geven, Püs geveni, zamk geveni, Astragalus glycyphyllus, Astragalus cicer, Leguminosae

    Geven: Baklagillerden, çok yıllık bitkilerdir. Yetiştiği bölgelere göre farklılaşan 2000 kadar türü vardır.Yapraklar eliptik bir şekilde dal boyunca karşılıklı sıralanmıştır. Sari, açık sari, beyaz ve pembe açan türleri mevcuttur. Çok yıllık otsu, dikenli bitkilerdir. Boyları türüne göre 5 - 100 cm ve bulunduğu yükseklikler 200 - 2700 m arası değişir. Ak geven, püs geveni ve zamk geveninden ebru yapımında kullanılan “kitre” denilen zamk çıkarılmaktadır. Ayrıca kitre ilaç yapımında da kullanılır. İçeriğinde Asparagin, gliserizin, acı maddeler, şekerler, proteinler, dekstroz, manit, flavanoidler bulunur.

    Faydaları
    Soğuk algınlığı ve grip, süregen enfeksiyon, kronik yorgunluk ve astımda şifa sağlamaktadır.
    Kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri rahatsızlıklarında şifa sağlar.
    Çeşitli allerjiler ve yaraları geçirir.
    Genel hazım sorunlarını yok eder.
    Kemoterapiyle ilişkili olarak iştah kaybı veya yorgunluğu ortadan kaldırmaktadır.
    Soğuk algınlığı vakalarının şiddetini ve süresini azaltabildiği
    Kalbin kan pompalama hacminde iyileştirmeler sağlayabildiği
    Karaciğerde hücre hasarına karşı koruma sağlayabildiği
    Kalp ve beyin dokularına oksijen taşınmasına yardımcı olduğu ve vücudun şevk ve direncini geliştirdiği
    Fareler üzerindeki araştırmalarda astragalus özü kullanılan farelerde idrar torbası kanserinin daha az görüldüğü
    Akciğer kanseri hastalarında tümör ilerleyişini tersine çevirebildiğine işaret edilmektedir.
    Geven Nasıl Kullanılır? 2 çorba kaşığı bitki 0,5 litre suda 10 dakika kaynatılır. Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı içilir.