Gözleme Nasıl Yapılır Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 27 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Gözleme Yapılışı

    Malzemeler:

    Taze yufka ( bir yufkadan iki adet gözleme yapabilirsiniz)
    Haşlanmış patates (damak tadınıza göre ayarlayın, ben bir yufkaya bir patates hesapladım)
    Tereyağı yada margarin
    Sıvıyağ

    Hazırlanışı:
    Haşlanmış patatesleri ezin, karabiber, kimyon ve tuz ile tatlandırın.
    Yufkaları ortadan ikiye bölün.
    Böldüğünüz parçayı düz bir zemine yayın.
    İçine fırça yardımıyla çok az sıvıyağ serpin
    Yufkanın tam ortasına ezilmiş patatesten istediğiniz kadar koyun.
    Önce üst ve alt kanadı katlayarak patateslerin üzerini örtün (patatesleri bu iki kanat birbirine denk gelecek şekilde koyun)
    Tekrar biraz sıvı yağ serpin (yapışması için) ve yan kanatları da kapatın.
    Teflon tavayı ısıtın ve bir çay kaşığı kadar tereyağ ile yağlayın.
    Gözlemelerin önce katladığınız tarafını (çevirmenin kolay olması için), sonra düz olan tarafını iyice kızarıncaya kadar pişirin.
    Tavadan alınca isterseniz biraz tereyağı ile yağlayabilirsiniz.
    Patatesler biraz zor soğuduğu için servis etmekte acele etmemenizi öneririm, zira birilerinin dili fena halde yanabilir