Hangi Gıda Hangi Rafa Koyulmalı?

Konusu 'Bunları biliyormuydunuz' forumundadır ve Elif tarafından 3 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Gıdaların risk kategorisine göre sınıflandırılması

    Öncelikle belirtmek gerekir ki et, tavuk, balık, süt, yoğurt, peynir gibi hayvansal kaynaklı bütün ürünler potansiyel olarak riskli kabul edilir. Çünkü bu gibi ürünlerde bakteri gelişimi diğerlerine nazaran daha hızlı olup, daha erken bozulma tehlikesi mevcuttur.

    O itibarla, bu gibi gıdaları buzdolabımızın üst raflarında (buzluğun altta yer aldığı modellerde alt raflarda) muhafaza etmemiz gerekir. Ancak çiğ olan et, tavuk ve balığı koyduğumuz rafa diğer diğer yiyecekleri koymamaya dikkat etmeliyiz. Çünkü çiğ et çok hızlı bakteri üretir ve çevresine rahatlıkla bulaştırabilir. O halde buzluğa en yakın rafa çiğ et ürünlerimizi yerleştirdiysek süt, yoğurt, peynir gibi diğer hayvansal gıdaları bir sonraki rafta muhafaza edebiliriz.