Hangisi adını 17. yüzyılda yaşamış olan soylu bir bankerden alır

Konusu 'Soru Bankası' forumundadır ve Bahar tarafından 15 Şubat 2015 başlatılmıştır.

  1. Hangisi adını 17. yüzyılda yaşamış olan soylu bir bankerden alır

    doğru cevap: Beşamel

    Beşamel sos veya orijinal adı ile Béchamel sauce, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur.

    Ülkemizde Beşamel sos ile 100'ü aşkın yemek yapılmaktadır. Sitemizde bu yemeklerin nasıl yapıldıklarını, resimli tariflerini bulabilirsiniz.

    Et, tavuk, balık, sebze, makarna gibi çok geniş bir yemek yelpazesinde kullanılmaktadır. Bu sos özellikle başka sosların ekleneceği zaman ilk basamak olarak sürülmektedir.

    Fransız mutfağının ana soslarından kabul edilen bu sos, tereyağ, un ve süt eklenerek elde edilir. Unun oranına göre, sosun kıvamı değişmektedir.
     
    Son düzenleme: 15 Şubat 2015