Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi nasıl yapılır ?

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 25 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Haşhaşlı İrmik Tatlısı nasıl yapılır resimli Tarifi


    Gereken Malzemeler:
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı yağ
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı haşhaş
    2 yumurta
    2 paket vanilya
    2 paket kabartma tozu

    Şerbeti için:
    3 su bardağı su
    3 su bardağı şeker
    haşhaşlı irmik tatlısı

    Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

    2 adet yumurtayı karıştırma kabına kırın ve iyice çırpın. Yumurta köpürdükten sonra da içerisine şekeri ekleyin ve şeker ile yumurtayı birlikte iyice çırpın. Daha sonra da vanilya ve kabartma tozunu una ilave edin ardından unu karıştırma kabına ekleyin çırpmaya devam edin daha sonra da yağı sütü irmiği ve haşhaşı ekleyerek biraz daha çırpın. İyice çırptıktan sonra Hamuru yağladığınız tepsiye tatlının hamurunu dökün. 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlınız fırında pişerken şerbetini de ocağa koyarak karıştırın. Şerbet kaynadıktan sonra 15 dakika kaynayacak. Sonra ocaktan şerbeti alarak soğutun. Şerbet soğuduktan sonra tatlıyı fırından çıkarıp hemen dilimleyin ve şerbeti üzerine dökün.( Tatlı ya da şerbet birinden biri soğuk biri sıcak olmalı). Bir kaç saat geçince tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üstüne krem şanti veya dondurma koyup servis edebilirsiniz.
    [​IMG]