Haşhaşlı kek tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Eylem tarafından 2 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Eylem

    Eylem Süper moderatör Yönetici

    Haşhaşlı kek tarifi yapılışı

    Malzemeler:

    1 su bardağı haşhaş
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardğı irmik
    1 su bardağı süt veya yoğurt
    1 su bardağı şeker
    3 adet yumurta
    1/5 su bardağı un
    kabartma tozu

    Şerbeti için:
    2/5 su bardağı su
    3su bardağı şeker

    Kıreması için:
    3su bardağı süt
    1/5 kaşık un
    3 kaşık şeker
    isteğe göre bir paket kırem şanti

    [​IMG]

    Hazırlanışı:
    Şeker, yumurtayı iyice çırpalım ve diğer malzemeleri ekliyelim. Kek hamuru kıvamına getirelim yağlanmış tepsiye dökelim önceden ısıttığımız 185 deredece pişirelim. Ayrı bir yerde şerbetimizi kaynatalım kek fırından çıktıktan sonra ılık bir şekilde şerbeti dökelim.
    Kırema için 3 su bardağı süt şeker ve un'u katalım kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım ocaktan indirdikten sonra ılık olmasını bekliyelim isteğe göre kırem şantide eklenip iyice çırpılır. (Ben kırem şantiyi ekliyorum farklı bir tat veriyor.) Kıremamızıda kekimizin üzerine sürelim istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun