Haşhaşlı Poğaça Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 27 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Haşhaşlı Poğaça Nasıl Yapılır? Resimli tarifle poğaça yapmayı öğrenin. Fotoğraflı tarifle Haşhaşlı Poğaça yapın.

    Hamur için Malzeme:

    125 gram margarin,
    1 çay bardağı sıvı yağ,
    1 çay bardağı ılık süt,
    1 çay bardağı ılık su,
    1 yumurta,
    1 küçük paket toz maya,
    1 tatlı kaşığı şeker,
    1,5 tatlı kaşığı tuz,
    Aldığı kadar un,

    İçi için malzemeler:
    250 gram peynir,

    Üzeri için gereken malzemeler:

    Haşhaş,
    1 çay bardağı su,
    2 yemek kaşığı pekmez.

    Hazırlanışı:

    Hamur için verilen bütün malzemeleri bir kaba koyarak karıştırın,
    İçerisine aldığı kadar un katın ve yumuşak bir hamur elde edin.
    Hazırladığınız Hamuru 1 saat kadar dinlendirin,
    Hamurdan ceviz büyüklükte parçalar alarak içine peynir koyarak yuvarlayın,
    Üstünü önce sulu pekmeze batırıp ardından da haşhaşa bulayın,
    Bir bıçak yardımı ile üzerlerini çizin,
    Yarım saat daha dinlendirin,
    Daha önce ısıtılmış fırında 240 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
    Afiyet olsun...

    hashasli-pogaca-tarifi.jpg
    hashasli-pogaca-1.jpg
     
    Hilal bunu beğendi.