Her Derde Deva Meyveler

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Elif tarafından 18 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Her derde deva meyvelerin üzümsü meyveler olduğunu biliyor muydunuz? Sağlık uzmanları şu sıralar tam da mevsiminde olduğumuz, ahududu, böğürtlen,çilek ve vişne gibi üzümsü meyvlerin kalp sağlığını koruduğunu, kanseri önlediğini, kan şekerini düşürdüğünü belirtiyorlar. Ayrıca kadınlarda adet düzenleyici etkilerina de dikkat çekiyorlar.

    Üzümsü meyvelerin çekirdeklerinde bulunan yüksek orandaki esansiyel yağ asitleri sayesinde koroner kalp hastalıklarına ve çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu potansiyel etkisi bulunmaktadır. İçerdikleri biyoaktif bileşenler damar sertliği oluşumunu engelleyerek kalp krizi riskini azaltıcı etki gösterebiliyor.

    Kılcal damar çatlamalarını da önleyici etki gösterebilen üzümsü meyvelerin zengin içerikleri sayesinde kan şekeri ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Kandaki pıhtılaşmayı azaltıcı ve damar sertliği oluşumunu önleyici etkisi olduğu iddia edilen üzümsü meyvelerin suyu, antioksidan etkisiyle sağlığına dikkat edenlerin vazgeçilmez içeceği olmaya adaydır.

    Üzümsü meyve suyu Mide dostudur.

    Çilek, ahududu, böğürtlen, frenküzümü, bektaşiüzümü, mersin (murt, hambelis) mürver yemişi ve kuşburnu gibi meyvelerin içinde bulunduğu üzümsü meyveler ile genelde, çeşitli çay ve karışık meyve sularında karşılaşıyoruz. Ülser önleyici özelliğe de sahip olan bu üzümsü meyvelerin bir başka etkisi de bağırsak metabolizmasını düzenlemesi. Üzümsü meyvelerin yapraklarından ve kuru meyvelerinden yapılan çayın ve üzüm suyunun yazın sık görülen ishal vakalarına, bulantıya ve mide kramplarına iyi geldiği iddia ediliyor.

    Adet düzensizliği için..

    Üzümsü meyveler, adet düzensizliğinden şikayet eden kadınların da imdadına yetişiyor. Adet kanamalarını düzenleyici özelliği nedeni ile tavsiye edilen üzümsü meyvelerin içeriğindeki yağlar, sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşıyor.

    Araştırmalarda özellikle menopoz dönemi kadınlarda ideal diyet düzeni çerçevesinde önerilen miktarda üzümsü meyve veya üzümsü meyvelerden elde edilen meyve suyu tüketiminin, önemli olduğu vurgulanıyor.