İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Kısaca

Konusu 'Coğrafya atlası' forumundadır ve Nehir tarafından 19 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Nelerdir

    İç Anadolu Bölgesi’nde sulama imkanları kısıtlıdır. Genellikle ürünler yağmur sularıyla sulanarak yetişebilir. Bu yüzden İç Anadolu’da genellikle tahıl ürünleri yetiştirilir. Çünkü bu ürünler uzun süreli sususluk, kuraklık ve kış şartlarına dayanıklıdır. İç Anadolu Bölgesi ülkemizin tam ortasında bulunmaktadır ve ülke yüzölçümünün %20′sini oluşturmaktadır. Böyle geniş bir alanda tarım ürünleri çeşitliliği diğer bölgelere göre daha kısıtlıdır. İç Anadolu Bölgesi’nin başlıca tarım ürünleri ise buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut, fasulye, mercimek, elma, armut, ayçiçeği, badem ve patatestir. Tahıl ürünleri genellikle Konya Ovası ve çevresinde yetiştirilir, baklagiller Yozgat ve Konya’da, patates Nevşehir ve Niğde’de, Şekerpancarı Eskişehir’de, meyveler ise Amasya civarında yetiştirilir.