İçli Bulgur Pilavı Yemek Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 26 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    İçli bulgur pilavı yemeği nasıl yapılır tarifi

    15'er dakikada hazırlayıp pişireceğiniz içli bulgur pilavı yemek malzemesi

    1 su bardağı Bulgur
    7 gram Zeytinyağı (1 yemek kaşığı)
    1 yemek kaşığı kuş üzümü
    30 gram kuzu ciğeri (minik küpler halinde doğranmış)
    1 yemek kaşığı çam fıstığı
    1 adet küçük boy kuru soğan (ince kıyılmış)
    1 adet küçük boy domates (kabuğu soyulmuş,ince doğranmış)
    1'er adet kırmızı kapya biber ve Yeşil sivri biber (ince kıyılmış)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber ve
    2 su bardağı kaynar sıcak su

    İçli bulgur pilavının Hazırlanışı:Kuş üzümlerini 5 dakika kadar ılık suda bekletin ve süzün. Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup eritin.Eriyince çam fıstıklarını ilave edip pembeleşene kadar kavurun.Ardından kıyılmış soğanları ekleyin, hafifce soteledikten sonra ciğerleri ekleyerek kavurun.Doğranmış biberi ve domatesi de ekleyerek 2 dakika çevirin.Daha sonra tuzu, karabiberi,bulguru,kuş üzümünü ve kaynar suyu ekleyerek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın.Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirerek servise alabilirsiniz.