İftar İçin Hafif Yemek Tarifleri

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 24 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. İftar İçin Hafif Yemekler

    Hafif İftar menüleri

    Etli Taze Fasulye

    Etli Taze Fasulye için gerekli olan malzemeler şunlardır:

    1 kg. taze fasulye
    250 gr. kuşbaşı koyun yada kuzu eti
    orta boy 2 soğan
    2 çorba kaşığı tepeleme yağ
    3 domates
    tuz
    3 su bardağı et suyu ya da su

    [​IMG]

    Yapılışı

    2 kaşık yağı bir tencereye koyun. Etleri ekleyerek 3-4 dakika kavurun, sonra ince kıyılmış soğanları katarak kavurmaya devam edin. Ardından et suyunu katıp 30 dakika pişirin. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Küçük bir tencereye daire şeklinde dizip üzerine bir kaşık yağı ve domatesleri yaydıktan sonra suyunu koyup ağır ateşe oturtun. bırakacakları suyu çekinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Ardından etli harcı fasulyelerin üzerine boşaltıp 1 saat pişirin.


    Pilav

    Pilav için gerekli olan malzemeler

    2 su bardağı baldo pirinç
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 su bardağı tavuk suyu,
    et suyu veya su (sıcak)
    Tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Pirinci yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatın. Suyunu süzün, bol suda berraklaşmcaya kadar iyice yıkayın, süzülmeye bırakın. Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın. İçine süzülmüş pirinçle birlikte bir tutam tuz atın. Kısık ateşte, pirinç taneleri şeffaflaşıncaya kadar, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pirincin üzerine sıcak tavuk suyunu (veya suyu) boca edin. Tuzuna bakın; dilediğiniz kadar ilave edin. Orta-harlı ateşte bir taşım kaynatın. Hemen ateşin altını kısm. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın. Pirinç suyunu çektiğinde altı ince ince çıtırdamaya başlar; pilavın piştiğini bu sesten de anlayabilirsiniz. Kapağını hafif aralayarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Pirinç pilavını tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın.


    Patates Mücveri

    Patates mücveri için gerekli olan malzemeler

    4 adet orta boy patates
    1 adet orta boy soğan
    2 adet yumurta
    2 kaşık un
    4-5 dal maydanoz
    1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
    Tuz, karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Haşlanmış olan patatesleri ve soğanı rendeleyin. Maydanozları ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir karışım elde edin.

    Elinizde yuvarlak şekil verin. Şekil almayacak kadar cıvık olursa 1 kaşık daha un ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız mücverleri kızgın yağda önlü arkalı kızartın. 5 dk. sonra servis yapın.

    Afiyet olsun
     

  2. Cevap: İftar İçin Hafif Yemek Tarifleri

    [​IMG]


    Yoğurtlu Semizotu Salatası
    Bir kasede yoğurdu ve mayonezi hafifçe çırpır Sarımsağı rendeleyip tuzu ekleyin. Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan incecik dilimleyin Semizotlarını bıçak değdirmeden elinizle koparın. Yıkayıp suyunu süzün. Salatalık dilimlerini ve semizotlarını, pul biberi yoğurda ekleyip karıştırın. Üzerine pulpiber serperek servis yapın.