İngilterenin Yemek Kültürü

Konusu 'Dünya ülkeleri' forumundadır ve Nehir tarafından 2 Haziran 2014 başlatılmıştır.

  1. İngiltere'nin Yemek Kültürü

    Diğer ülkelerin mutfakları ile karşılaştırdığımızda İngiliz mutfağında çeşit çok fazla değildir ve belki de bunun nedeni dünyanın her yerinden tatlar sunan restorantlara çoğu kasabada ve özellikle büyük şehirlerde rastlayabilmenizdir.
    Bu restorantların çoğu genellikle Hint, İtalyan, Çin ve Fransız yemekleri sunarlar, Hint yemekleri Birleşik Krallıkta o kadar popüler hale gelmiştir ki Hint körisi yeni ulusal bir yemek olarak görülmektedir.
    Geleneksel İngiliz yemekleri sunan restorantlarda vardır, ama bunlar genellikle publarda farklı ülkelere ait tatlarla birlikte sunulmaktadır.
    Geleneksel İngiliz yemeklerinin özünü fırınlanmış etler, patates ve haşlanmış sebze oluşturur ve geleneksel Pazar öğlen yemeği bunun en iyi örneğidir. Bu yemek et ya da tavukla birlikte fırında pişirilmiş ya da haşlanmış patates ve genellikle içinde havucunda olduğu haşlanmış sebze ile servis yapılır. Yorkshire pudingi yemeğin bir parçası olarak sunulur. Yorkshire puding un, yumurta, sütten yapılır ve fırında pişirilir. Bu bir tatlı değildir, yemeğin bir parçasıdır ve genellikle et suyuyla servis edilir.
    Bir diğer geleneksel tat ise balık ve patates kızartmasıdır. Genellikle restorantların menülerinde bulunur ama çoğunlukla ‘Fish and Chips’ dükkanlarından paketlenerek alınması yaygındır. Bu yemek morina ya da mezgit balığının özel unlu bir sosa batırılıp derin yağda kızartılması ile yapılır. Bu yemeğe geleneksel olarak patates kızartması ve bezelye eşlik eder. Bu dükkanlarda burger, kebap ve çin yemekleride bulabilirsiniz.
    Pub ve restorant menülerinde bulunan başka geleneksel yemek ise börek çeşitleridir. İki ana börek çeşidi vardır. Bir çeşidi ya etli ya da etsiz yapılır. En çok sevilenin içinde et, patates, peynir ve soğan vardır. Meşhur Cornish böreğinin yarım ay şeklinde özel bir şekli vardır. İçinde ise domuz ve çeşitli sebzeler konularak yapılır. Börekler genellikle ya yalnız başına ya da patates ve sebzeyle beraber ana yemek olarak yenir. İkinci çeşidinde ise hamur ya da yufka yoktur ve örnek olarak Shepherds (Çoban) böreği ya da balık böreğini verebiliriz. Bu yemeğin içinde eğer Shepherds böreği ise kıyma, diğerinde balık vardır ve her iki çeşidin üstünde ise patates püresi vardır.

    Denemeye değer bir iki çesit tatlıda vardır. Meyve tatlısı altında meyve, genellikle elma üstünde ufalanmış hamur olan ve bir çeşit muhallebi ile servis edilen bir tatlıdır. Diğeri süt ve yumurta karışımının içinde ıslatılmış ekmekle, kuru üzüm ve tereyağı ile yapılmış karışımın fırında pişirilmesi ile yapılan ve muhallebi ile servis edilen bir tatlıdır.
    İngiltere’nin geleneksel içeceğinin çay olduğu söylenir ve restorantlarda, kafelerde pek çok çeşit çay servis edilir. Çay genellikle şekerli ve sütlü içilir ve böyle içmeyi tercih etmiyorsanız söylemeniz gerekir. İkindi çayı genellikle saat 15:00 ile 18:00 arasında içilir. İkindi çayında som balıklı ve salatalıklı ince sandviç ve daha sonra üzerine reçel ve krema ile süslenmiş kurabiye ikram edilir. Kahvede popüler olan bir içecektir. Kafelere her yerde rastlayabilirsiniz ve çeşitli tatlarda taze kahve içmeniz mümkündür.