İshali Ne Keser

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Yavuz tarafından 3 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. İshali Nasıl Geçer İshali Kesen Yiyecekler

    İshal genel olarak barsak enfeksiyonu sonucu oluşan bir hastalıktır. Fakat vücut, başka bölgedeki hastalıklar sebebiyle de boşaltım sistemini hızlandırabilmektedir. Bazen depresyon bile uzun süreli ishallere sebep olabiliyor. İshale karşı alınması gereken en önemli tedbir yemekten önce ellerin sabunla yıkanması, meyve sebzelerin bol su ile yıkandıktan sonra tüketilmesidir. İshal vücutta su kaybına neden olduğundan ilk yapılacak şey bol sıvı ve su tüketmektir. İshali kesen bazı formülleri şöyle sıralayabiliriz.

    Bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı nişasta konulup, karıştırıldıktan sonra içebilirsiniz.

    Küçük bir tencereye Hindistan cevizi rendeleyip, üzerine bir kaşık ezilmiş zencefil ve 1 çay kaşığı şap ile 2 çay kaşığı kahve konur. Sonra 1 adet çiğ yumurtanın akıyla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Sabah akşam birer kaşık yutabilirsiniz.

    Bir avuç üzüm koruğu sıkılıp suyunu içmekte ishali önlemeye iyi gelir. İshal metabolizmayı doğrudan etkilediği için mutlaka uzman bir hekime başvurmalısınız. Alternatif tıp bilinçsiz kullanıldığında vücudunuzda başka rahatsızlıklara sebep olabilir.