Ispanağın Vücudumuza Faydaları

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Elif tarafından 7 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Şifalı bitkiler arasında yer alan ıspanak, A, C, E ve B grubu vitaminleri; demir, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir sebzedir. Vücudun direncini artıran ve kuvvet veren ıspanak yorgunluğu giderir, zihni kuvvetlendirir. Kansızlığa iyi gelir, sinirleri yatıştırıp sakinlik verdiği gibi sindirimi de kolaylaştırır. Hamilelere ve doğacak bebeğe güç verir. İdrar söktürücüdür. Basura (Hemoroit) iyi gelir. Yara ve yanıkların iyileşmelerini hızlandıran ıspanak kemikleri ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerini önler. Kolesterolü düşürür. Şeker hastalarına yararlıdır.

    [​IMG]

    Peki Ispanak Nasıl Kullanılır?

    Ispanak, salatalara ve çorbalara katılabileceği gibi yemeği de yapılmaktadır. Ispanağı kaynatarak suyunu içmek vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Cilt bakımı için de kullanılmaktadır. Ispanak kaynamış süte batırılarak yüze ve boyna maske yapılabilir. Bu maske sivilcelere karşı da etkilidir. Ispanağın tüm bu yararlarının yanında romatizma, gut hastalığı, eklem iltihabı ve böbrek taşı olanlara önerilmez.