ıspanaklı börek tarifi resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 9 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    ıspanaklı börek nasıl yapılır tarifi
    ıspanaklı böreğin yapılışı

    kolay ıspanaklı börek tarifi

    ıspanaklı böreğin içi nasıl hazırlanır malzemeler;

    yarım kilo ıspanak
    1 adet soğan
    100 gr kadar sert beyaz peynir
    5 hazır yufka
    2 yumurta
    1 su bardağı süt
    2 çay bardağı kadar zeytinyağı
    Tuz,
    karabiber
    pulbiber
    baharatlar isteğe göre eklenir

    [​IMG]


    ıspanaklı börek hazırlanışı

    Ispanağı iyice yıkayıp ayıklayın. Doğrayıp geniş bir kasede tuz ile birlikte yoğurup suyunu sıkın.Peyniri yada lor kullanmak isterseniz ezip ıspanağa karıştırın. 1 adet soğanı ince ince doğrayıp ekleyin.Tuzunu karabiberini de ekleyip hepsini iyice harmanlayın.
    Diğer taraftan bir kase içine sıvıyağı, süt ve yumurtaları kırıp hepsini iyice karıştırın. Tepsiye bir yufka yayıp üzerine hazırladığımız sütlü karışımı bol miktarda sürün.3 yufkayı bu şeklde tepsiye yayıp aynı işlemi yapın. Ispanaklı içten alıp 3. yufkanın üzerine serpin.Tekrar kalan yufkaları da üzerine yayıp sütlü karışımdan sürün. En son yufkayı da tepsinin üzerine yerleştirdikten sonra üzerine kalan yumurtalı harçtan sürüp, önceden ısıtılmış kızgın fırına sürün. Altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak ikram edin. Afiyet olsun.

    Not: Aynı böreği rulo halinde de yapıp pişirebilirsiniz.