Ispartanın neyi meşhur

Konusu 'Coğrafya atlası' forumundadır ve Nehir tarafından 3 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Ispartanın neleri meşhurdur

    Meşhur Yemekleri; Tutmaş, Oğmaş, Toyga, Arapaşı, Sülüklü Çorba, Yoğurtlu Et, Çömlek Kebabı, Tirit, Banak, Kabine, Kapama\Bütünet, Yumurta Mıhlaması, Keşkek

    Yaygın Tarım Faaliyetleri; Arpa, Buğday, Nohut, Gül, Elma, Kiraz, Kayısı, Vişne Üzüm

    Tarihi Yerleri; Eğirdir Kalesi, Uluborlu Kalesi, Sığırlık Kalesi, Zengibar Kalesi, Ördekçi Kalesi, Anabura Kalesi, Zindan (Roma) Köprüsü, Gelendost Afşar Köprüsü, Sütçüler Çandır Köprüsü, Barla Roma Köprüsü, Barla Osmanlı Köprüsü, Seleukeia Sidera (Bayat) Su Yolu, Cirimbolu Köprüsü ve Su Kemeri, Aya Baniya (Aya Payana) Kilisesi, Aya Stefanos (Yeşilada) Kilisesi, Aya Georgios Kilisesi, Kutlubey (Ulu) Camii, Hızırbey Camii, Hacı Abdi Camii (İplik Pazarı Camii), Abdi Paşa Camii (Kavaklı Camii-Peygamber Camii), Feyzullah Paşa Camisi, Eğirdir Hızırbey Cami, Eğirdir Hanı, Gelendost Hanı (Kudret Hanı), Bedesten (Firdevs Bey Bedesteni), Bey Hamamı