İstanbulun yöresel yemekleri hakkında bilgi

Konusu 'Hakkında bilgi' forumundadır ve Demir tarafından 4 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

  1. İstanbulun yöresel yemekleri nelerdir

    Osmanlı mutfağının lezzetlerini çoğunlukla içerir. Tüm yurdun mutfaklarından lezzetler almıştır. Tipik bir Türk lokantasında ekmek, taze servis yapıldığından kızarmışı bulunmaz. Yemeklerde yağ ve domates salçası bol kullanılır. Kuzu, koyun veya dana eti ilave edilen çeşitli sebzeler esas yemeklerdir. Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler yan öğünler olarak servis yapılır. Köfte ve şiş kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitlerinin makbulleri özel kebapçılarda bulunur. Hamur tatlıları, baklava, kadayıf ve benzerlerinin hakiki lezzetlisi, bu işi bazen birkaç nesildir devam ettiren küçük dükkanlardan temin edilir. Ninelerimiz, annelerimiz ise tatlılarını çoğunlukla kendileri yapmayı tercih ederler. Mayıs-Eylül ayları balık avlanma yasağı olduğu için İstanbul'a has güzelim lezzetli balıkların tazesini öteki aylarda tatmak gerekir.